زبر الحدید

رَبِ‌ إِنِّی‌ لِمَا أَنْزَلْتَ‌ إِلَیَ‌ مِنْ‌ خَیْرٍ فَقِیرٌ

زبر الحدید

رَبِ‌ إِنِّی‌ لِمَا أَنْزَلْتَ‌ إِلَیَ‌ مِنْ‌ خَیْرٍ فَقِیرٌ

زبر الحدید

زمین بازی بچه های مسجد...

آخرین مطالب

نویسندگان

زکات علم_امیرعباس شفیعی - کتاب صبر

يكشنبه, ۱۷ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۲۱ ب.ظ

بسم الله ذی المعارج

خلاصه‌ای بر کتاب صبر

 

کتابی کوچک اما با محتوا که با محوریت صبر و به طور دقیق‌تر با محوریت حدیثی از رسول اکرم که می فرمایند:« صبر سه نوع است؛ صبر در برابر طاعت، صبر در برابر معصیت و صبر در برابر مصیبت».

در ابتدای کتاب رهبر انقلاب اسلامی (مد الظله) به بیان معنای اصلی صبر و رد صبر در عرف ما می‌پردازند که صبر به معنای «مقاومت آدمی در راه تکامل، در برابر انگیزه های شر آفرین، فساد آفرین و انحطاط آفرین.»

در واقع صبر کلیدی است برای طی کردن قله و رسیدن به موفقیت‌ها؛ و ما با صبر است که می‌توانیم دنیا و آخرتمان را تامین کنیم؛ چرا که صبر توصیه همه پیامبران و رهبران حق است.

اما اقسام صبر که بر حدیث رسول‌الله  استوار است به سه قسمت تقسیم می‌شود:

 

1. صبر در برابر طاعت

همه اوامر خداوند زحمت انجام دارد که برخی راحت و مطابق میل ما و برخی سخت و گاهی برای ما رنج‌آور خواهد بود.

صبر در برابر طاعت یعنی در برابر همه فرمان‌های خدا مطیع باشی؛ صبر همان چیزی است که ما در ایام مبارک ماه رمضان خود را به واسطه آن از خوردن و آشامیدن و دیگر اعمال محروم می کنیم و در برابر وسوسه ها مقاومت می‌کنیم تا به فرمان خداوند عمل کرده باشیم.

 

2. صبر در برابر معصیت

صبر در برار معصیت یکی از مهمترین و سخت‌ترین صبر هاست. چرا که ما این‌بار باید در برابر کشش‌ها و غریزه‌های درونی خود مقاومت کنیم. اما این مقاومت به آن معنا نیست که خود را از آنها محروم کنیم، بلکه به آن معنا است راه طغیان و تجاوز را بر غریزه‌های خود ببندیم.

در واقع چنان که غرایز وسایلی برای ادامه حیات و رفع نیاز‌های ما می‌باشد، طغیان و سرکشی در آن می‌تواند نابسامانی‌هایی به وجود بیاورد.

 

3. صبر در برابر مصیبت

همه ما در زندگی دچار حادثه [مصیبت] هایی می‌شویم از جمله بیماری، فقدان عزیز، خسارت‌های مالی و...

مهم این است که در برابر این حوادث صبر کرده و به قولی دچار افسردگی و بیماری‌هایی روحی نشویم و از هدف خود باز نمانیم و این همان است که از آن به عنوان «حسنٌ جمیل» تعبیر شده است.

در واقع اگر انسان در برابر هرگونه حوادث از پای در میامد و توان خود را برای طی کردن مسیر از دست می‌داد که دیگر هیچ گاه به مقصد نمی‌رسید. صبر در برابر مصیبت، نشاط و شور را در انسان حفظ می‌کند و در عین حال روحیه انسان را تقویت و به او اراده و عزمی آهنین می‌دهد.

پس فواید صبر شامل: « نخست آنکه ذخیره نشاط روحی که خمیر مایه همه فعالیت‌های خود سازنده او است، حفظ می کند و مانع از نابودی و به هدر رفتن آن می شود.»

پس صبر راه رسیدن به پیروزی است که امیرالمومنین میفرماید:« هر که بر مرکب صبر سوار شود، به میدان پیروزی و نصرت راه خواهد یافت»

اما کار اصلی صبر این است که خدا را در مرکز دیدگاه عالَم ما قرار می‌دهد تا اینگونه متکی به خدا بوده و سختی ها و فشار روزگار و حوادث ما را از پای در نیاورد و ما را هموراه بر راهمان استوار نگه دارد که «رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَیْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ»

و اما کلی سخن ناگفته همچنان در کتاب باقیست تا وقتی که آن را در دست بگیری و همراه با آن دلت را نیز ورق بزنی...

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

نظرات  (۱)

بسم الله

قالَ: إِنَّ المُؤمِنَ أَعَزُّ مِنَ الجَبَلِ لأَنَّ الجَبَلَ یُستَقَلُّ مِنهُ بِالمَعاوِلِ وَالمُؤمِنُ لایُستَقَلُّ مِن دینِهِ بِشَىْ ءٍ؛ فرمودند: مؤمن از کوه محکم تر است، زیرا از کوه با ضربات تیشه کم مى شود اما با هیچ وسیله اى از دین مؤمن نمى توان کاست.

سلام ؛ بعضی مطالب هست که حجت به انسان تموم میکنه، قطعا این حجت تموم شدن اگه باعپ حرکت در مسیر الهی باشه بد نیست بلکه سراسر سعادته، برادر ان شاالله که از صابران باشی وگر نه در برابر انگیزه های شر افرین و فساد آفرین و انحطاط آفرین تسلیم شدی...

کوه که باشی میشه بهت تکیه کرد، البته، اشتباه شد، مومن باشی میشه بهت تکیه کرد، کوه در برابر ایمان مومنان که چیزی نیست...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی